Maatwerk Trajecten

Bij Nous doen we het samen, dus werken we ook samen.

Bij Nous denken we graag “out of the box”. Wij zijn daarom met verschillende partijen een samenwerking aangegaan. We willen het graag samen doen. Zo werken we inmiddels samen met het Terra College, Molendrift en de gemeente Hogeland.

Terra College

Samen met het Terra college kijken we naar jongeren die om welke reden dan ook even niet meer op hun plek zijn op school. Samen met de school en leerplicht kijken we dan wat nodig is om de jongere een veilige plek te kunnen bieden, een zinvolle dagbesteding. Een plek waar de jongere even niets moet of hoeft met school, maar kan onderzoeken wat de jongere wil en waar zijn gedrag vandaan komt om vanuit die dromen weer te kunnen re-integreren in de school.

Molendrift

Soms starten jongeren bij ons in de groep in de vorm van een dagbesteding of het Vsv traject, maar blijkt vervolgens dat de jongere na dit traject nog wat langer wil blijven. Vaak omdat ze nog een stukje verdieping zoeken op hun gedrag. Hiervoor hebben we een coachingstraject ontwikkeld in samenwerking met Molendrift. Waarbij Molendrift meekijkt bij de analyse (de intake) en meedenkt in wat nodig is en de coaches van Nous de uitvoering van deze begeleiding realiseren op locatie de Oude Manege Winsum.

De Oude Manege Winsum

Onze belangrijkste partner, want waar zouden wij van Nous zijn zonder deze locatie met al zijn faciliteiten! We mogen overal gebruik van maken. De heren van de Manege, Henk & Deni zijn gastvrij en flexibel, denken mee en doen mee. Want het komt geregeld voor dat we een van de heren vragen een training te geven op het gebied van sport, motoriek en communicatiestijlen.