Bij Nous werken

Vrijwilliger
Werken
Stage

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij Nous aan de slag te gaan. Dit kan als vrijwilliger, als stagiaire of via een betaalde baan! Enthousiast geworden? Neem dan vooral contact met ons op of stuur een open sollicitatie.

De Oude Manege in samenwerking met Nous is een leer- en werkervarings-/stageplek voor het VO, MBO en HBO. Erkend leerbedrijf SBB voor: Sport en bewegen, Servicemedewerker breed (in aanvraag), Groen onderwijs (in aanvraag), Maatschappelijke zorg, Sportstudies en Social Work (MBO & HBO). Stagiaires draaien mee in de organisatiestructuur van de Oude Manege, of wel in de zorg-tak of in de bedrijfstak van de Oude Manege, zie ook: manegewinsum.nl

Vacature
Vanwege groei en uitbreiding binnen onze organisatie zijn wij op zoek naar een begeleider die stevig in zijn/haar schoenen staat en een uitdaging niet uit de weg gaat.
(Bij) Nous is een dagbesteding (12 t/m 26 in de provincie Groningen (Winsum), nabij het centrum in een natuurlijke omgeving. Nous is opgericht door een aanhoudende vraag vanuit het onderwijs en onderscheid zich met zijn kleinschaligheid, het bieden van een warm nest en het is een organisatie binnen een bedrijf (de Oude Manege Winsum) waarin iedereen zijn steentje bijdraagt. Bij Nous biedt begeleiding aan zowel jeugd als volwassenen/ouderen. Wij zoeken een nieuwe werknemer voor onze jeugd – dagbesteding.

Onze doelgroep is divers. Wij werken met jeugdigen vanaf 12 jaar met ontwikkelings- en/of gedragsproblematiek en deelnemers met een WMO of WLZ indicatie. Onze doelgroep heeft behoefte aan duidelijkheid, structuur en begrenzing, maar ook aan begrip, een goed gesprek en een kans om zich te ontwikkelen. Dit zijn jongeren die thuis, op school of op andere plekken meer ondersteuning/een andere benadering nodig hebben dan ze op dat moment krijgen. Bij Nous krijgen de jongeren meer ondersteuning, maar wordt ook gekeken naar hoe een jongere zich verder kan ontwikkelen. Uiteindelijk werken we altijd naar een perspectief: weer terug naar school of naar een (beschutte) werkplek.
Onze missie is om jongeren zelfstandigheid en zelfredzaamheid aan te leren zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij, met de liefde en veiligheid die ze nodig hebben/verdienen. (Veiligheid in de brede zin van het woord: fysiek, sociaal & emotioneel).

Op de dagbesteding wordt er gewerkt met een duidelijke dag-structuur en worden veel verschillende activiteiten aangeboden. Hierbij kan gedacht worden aan meedraaien in de horeca of recreatie, werken in de tuin of aan de slag gaan met verschillende (timmer)klussen in en om de Oude Manege. Als begeleider op de dagbesteding sta je naast de jeugdige tijdens de werkzaamheden, ga je aan de slag met het maken van een zorgplan en ondersteun je de jeugdige in het werken aan zijn of haar doelen en de evaluatie hiervan. Daarnaast komt het voor dat je de jeugdigen ophaalt en/of naar huis brengt.

Dit vragen wij van jou:
• Je bent in bezit van minimaal een relevant HBO diploma (Social Work SKJ)
• Je hebt relevante ervaring in het begeleiden van cliënten uit onze doelgroep;
• Je hebt affiniteit met sport, horeca en recreatie;
• Je hebt interesse in onze doelgroep;
• Je bent in bezit van een auto en een rijbewijs;
• Je hebt een enthousiaste, positieve en flexibele instelling;
• Je houdt rekening met een opstartend bedrijf.
Je bent ZZP-er of bereid om ZZP-er te worden

Wat bieden wij:
• Een leerzame en uitdagende werkplek;
• Diversiteit in werkzaamheden: bij ons is geen dag hetzelfde;
• Je gaat deel uit maken van een gezellig en enthousiast team

Interesse? Mail jouw motivatie en CV

Klik hier